Oslo National Academy of the Arts


Kunstakademiets Bachelorutstilling 2019


Ila Pensjonat, Waldemar Thranes Gate 70. 10-19 May.


Benedicte 
Beldam

ˆPå Unnamed Road ligger det en jettegryte   


I jettegryter kan det finnes steiner som har blitt slipt runde. Jeg dro til Unnamed Road for å finne en rund stein. (Det anbefales varmt å søke opp “jettegryte”)
Jeg fant jettegryten, men ingen rund stein. Bare masse pinner og blader som hadde samlet seg over flere år. Stakk en kjepp ned for å se hvor dypt det var, men nådde ikke bunnen. Rørte rundt. Trakk kjeppen opp. Skikkelig råtten parfyme. Små bobler av gass som traff vannhinnen undenifra. En boks i berget. 

                                                                   


1. Beskriv ditt andetag
Hm, dette har jeg ikke tenkt på. Det kommer helt an på situasjonen. Som regel går åndedrettet ikke så dypt tror jeg, men hvis jeg først tar i, føler jeg at innåndingen rekker helt ned til halebenet og at utåndingen forlenges ut gjennom kronen på toppet av hodet. Akkurat dét åndedrettet føles veldig mektig, litt som en tsunami i en sabeltiger som lunter rolig av sted. Det er varmt og vibrerende og kan flytte fjell. Ellers er det ganske kalt og overfladisk, som å trå på et isdekke som kan briste. Som regel går det greit altså, men det er litt rart å tenke på at luften jeg fyller lungene mine med er en del av den samme luften som alt skapt og alt som skapes er en del av, enten det puster, ikke puster lengre, eller det aldri har pustet.

2. Beskriv din favoritfärg
Dette spørsmålet tenkte jeg på da jeg var 15 og gikk og vandret på en landevei litt oppe i dalen jeg kommer fra, altså Gubrandsdalen. Jeg kom frem til at min favorittfarge må være litt som en skygge på nyklippet gress, hvor styrken på lyset som treffer gjenstanden som kaster skyggen må være veldig svakt og komme fra mange kanter, men ikke alle kanter, samtidig. Lyset må være slik som lyset før soloppgang om vinteren i Gudbrandsdalen, sett fra dalens dyp, hvor man vet at sola har stått opp over en horisont, men ikke kommet over dalsiden enda, så da har den ikke stått opp ordentlig likevel. Og det lyset som likevel er på himmelen da, det reflekteres i alle vinduer og husvegger og kastes litt rundt om. Og det dannes skygger, men ingen av skyggene faller på nyklippet gress, for man klipper ikke gresset om vinteren i Gubrandsalen.

3. Beskriv kärleken! Kan jeg komme tilbake til dette når jeg er minst 64 år? Du burde ha bedt meg beskrive kjærligheten da jeg var 4 år eller noe.
 
Mark